fbpx

שבועיים בצפון ספרד- מתחילים בברצלונה

אנחנו סאקרים של כל מה שהגיע מהתרבות הספרדית! אחרי חודשי טיול לא מבוטלים בדרום אמריקה ובנוסף חודשיים של ירח דבש מטורף במרכז אמריקה, היינו חייבים רענון קצר שכולל בתוכו את השפה המושלמת, האוכל הטרי והנהדר ואנשים של סיאסטות. בלי לחשוב יותר מדיי ספרד סומנה כיעד הבא.

תקציר:

היעד: צפון ספרד
שבועיים בחודש אוקטובר
יתרונות לתקופה: מזג אוויר מושלם, אין עומס תיירותי
רואד טריפ עם הגורים
מטרות: כמה שיותר חיכוך עם התרבות, האנשים האוכל, השפה והנוף.
טיסה– 389 אירו לאדם (הזמנו ברגע האחרון לסוכות)
רכב: 7 מקומות ובגאז’ מפנק שיכיל 2 עגלות-285 אירו, כלולים במחיר כסאות בטיחות לילדים.
מלונות: הזמנו 2 לילות לנחיתה בברצלונה ומשם זרמנו תוך כדי טיול.

טיפ ששווה דולרים: ממליצה לבדוק טיסות לספרד עם חברת הלואו קוסט Vueling

אז איפה היינו ולאן הגענו?

הטיול התפרש על פני 3 חבלי ארץ: קטלוניה, אראגון וחבל הבאסקים.
נתחיל ממפת הטיול שלנו:

אוי ברצלונה, 

הקצבנו לשהות בברצלונה 3 וחצי ימים סה”כ, בהגעה ובעזיבה. מבחינתנו זו הייתה שהות נעימה וממצה, אך כמובן שזו בירה אירופאית שאפשר להעביר בה חודשים ועדיין לגלות מקומות חדשים, להנות מסצינת האוכל והתרבות המקומית. העיר מאוד תיירותית (לטוב ולרע) ואזור העיר העתיקה ערוך כולו לממש את כל חשקיכם בהגעה לחופשה בעיר. מלונות, מסעדות, בארים, רחובות שלמים של חנויות ורשתות, מוזיאונים ואתרי תרבות והכי חשוב- אדריכלות משגעת מתקופות שונות שרק עליה אפשר להתעכב טיול שלם.

אנחנו החלטנו מראש שאנחנו לא הולכים לסמן וי ברשימה האינסופית של אתרי החובה בהם יש לבקר בעיר, אלא לטעום ממה שיש לעיר להציע וכשאני אומרת לטעום ניתן להסיק שהדגש היה קולינרי בעיקרו.

מה היה לנו?

שווקי אוכל
שיטוט ברחובות
סיור בעיר באוטובוס התיירים
חיפוש מתמשך אחר כוס קפה ראויה
טאפאס
גאודי
סגרדה פמיליה
עוד גאודי
טנטרום ילדים במסעדה
פארק גואל
עצירות פיקניק עם הילדים בכל פארק אפשרי בעיר
ים
צ’ורוס
מסעדות מעולות
שעתיים על השעון לשופינג


אז אתחיל מהנתונים היבשים:

נחיתה והגעה למרכז העיר- 

ביציאה משדה התעופה של ברצלונה ישנם אוטובוסים נוחים מאוד המגיעים למרכז העיר.
עלות: 5 אירו לאדם, הגעה לכיכר קטאלוניה.

כיכר קטאלוניה היא מוקד מרכזי שטוב לבנות סביבו טיול תיירותי.  בהגעה חוזרת לעיר, כמובן שמומלץ להתמקד באזורים נישתיים יותר. מהכיכר יוצאים הקווים של אוטובוסי התיירים וכל אופציות התחבורה הציבורית.

אנחנו החלטנו לרכוש את כרטיסי הנסיעה באוטובוס התיירים מכיוון שהגענו לזמן קצוב בעיר וזו אופציה די נוחה במקרה כזה. באוטובוס מקבלים אוזניות עם הסברים (גם בעברית) לאורך כל הנסיעה.

ישנם שלושה קווי אוטובוסים המובדלים בצבע- כחול, אדום או ירוק. כל קו מכסה אזור אחר.
ניתן לרכוש כרטיס ליום אחד או יומיים. עלות כרטיס הינה החל מ  21 אירו לאדם, כך שזו לא תמיד תהיה האופציה המשתלמת ביותר.

תכננו מראש באילו תחנות אנחנו מעוניינים לרדת (למשל מונטז’ואיק, סגרדה פמיליה, פארק גואל..) בכל אחת מהתחנות ניתן לעלות בחזרה לאוטובוס אחר. תדירות ההגעה של האוטובוסים בסביבות ה- 10 דקות.

אופציות תחבורה טובות לא פחות הן כמובן המטרו, האוטובוסים ואפילו מחירי המוניות סבירים בהחלט.

לינה: חיפשנו מקום בסיסי שלא יעלה יותר מדיי אבל עדיין יהיה קרוב לכל מה שמעניין.

בהגעה הזמנו 2 לילות למלון-

Hotel Ingles

Boqueria ,19, Ciutat Vella, Barcelona, 08002

מיקום: הרובע הגוטי, ממש ליד שוק לה בוקריה
עשר דקות הליכה מכיכר קטלוניה
חדר אחד מאוד בסיסי, לגמרי מקום שחוזרים אליו רק כדי לישון. פלוס כייפי- הייתה לנו מרפסת מתוקה שפונה לכל הקסם של הרובע הגותי. להגיע לחדר עם עגלות היה מעיק.

2 לילות
זוג + 2
סה”כ  324 אירו

ללילה האחרון בעיר הזמנו מקום למלון שיהיה מאוד קרוב לכיכר קטלוניה, ממנה יוצאים השאטלים לשדה התעופה.
הקירבה לכיכר נועדה לצמצם ככל הניתן הליכה עם המזוודות.

Catalunya

Santa Anna, 24, Ciutat Vella, Barcelona, 08002

לילה אחד
107 אירו

מסקנות: מבחינתנו ברצלונה שימשה קצת כמו תחנת מעבר לטיול האמיתי ולכן לא השקענו יותר מדיי בבחירת המלונות, החשיבות הייתה בעיקר על המיקום. למי שמגיע לעיר כדי להנות ממנה אני ממליצה בחום להשקיע קצת יותר בחיפוש אחר מלון בוטיק מיוחד או דירה מדליקה כדי להקפיץ את כל החוויה מהעיר.

 

מדד הקפה, בירה ויין:

בהגעה לכל יעד חדש יש שלושה דברים חשובים שבעיניי מעשירים את החוויה מהמקום:

הראשון הוא כמובן הקפה. מטיול לטיול אני מבינה עד כמה זה כל כך לא מובן מאליו לגדול לתרבות קפה מעולה, לא פחות פה בארץ. ברוב המוחץ של היעדים אליהם הגענו נחלנו אכזבות קשות מנשוא בתחום הקפה. מי חשב שדבר בסיסי כל כך יכול להיות גרוע באופן עקבי? (ותודה לאיטליה שבזכותה לא הרמנו ידיים וממשיכים לקוות ליעדי קפה משובחים)

צר לי לאכזב אך גם בספרד נחלנו אכזבה קשה. המקביל לקפוצ’ינו, או קפה הפוך הוא קפה קון לצ’ה. אופציה טובה נוספת היא להזמין קורטדו, אספרסו עם מעט חלב או קצף. דגמנו לא מעט בתי קפה ללא הצלחה מרובה. נכון, יש את האופציה התיירותית של סטארבקס אבל זה מאבד לחלוטין כל סיכוי לחוויה מקומית והקפה בינוני (אז מתפשרים על פראפאצ’ינו) 

כדי לא לנחס לכם לגמרי את החוויה, אז קודם כל לעולם אל תפסיקו לחפש את כוס הקפה המשובחת איתה היום נראה אחרת ושתפו גם אותנו כדי שנוסיף מהר כפריים לוקיישן במפה! ועצה טובה להרמת מצב הרוח- היה ונפלתם על קפה תפל, שאו רגליכם אל הצ’ורריה הקרובה והחיוך יחזור חיש אל פניכם.

צ’ורריה = דוכן קטן שלא לומר בריכת טיגון המנפיקה מיני צ’ורוס (מקל ספינג’ בתרגום חופשי) חלקם ממולאים בשוקולד, ריבת חלב או קרם וניל וחלקם רק מעוטרים בסוכר. אישית מעדיפה אותם בלי כלום או עם איזה דיפ מושחת בצד. אל תקנו אותם בבית הקפה בו כבר התבאסתם על הקפה, אלא לכו בעקבות ריחות הטיגון וחפשו את הדוכן הכי חבוי ולא אסטתי בסביבה. 

 

מדד הבירה– או בשפת המקור, סרבסה 

בצהריים אחרי שיטוט ברחובות תמיד נחמד לעצור להפסקת בירה קרה ומקומית לצד כמה טאפאסים.
הבירות המקומיות הטובות אותן ניסינו הן san miguel, Estrella, Mahou אנחנו תמיד מתחקרים את המלצר המקומי מהי הבירה אותה הוא הכי אוהב ולפי זה בוחרים. כך בכל מקום גם ההמלצה תהיה שונה ובסוף אנחנו כבר יודעים מהי המועדפת עלינו.

מדד היין– ספרד ידועה כמעצמת יין, היינות המוכרים ביותר שלה מגיעים מחבל ריוחה, ריברה דל דואורו ובחבל היין הגדול בעולם- לה מאנצ’ה.

כמעט בכל מסעדה כשתגיעו לארוחת הצהריים יוצע לכם תפריט היום- מנו דל דיה הכולל בתוכו פרט למנה ראשונה, עיקרית וקינוח גם כוס יין או בירה. כך זו דרך נהדרת לדגום ממגוון היינות האדומים של ספרד (כן צמצמתי לכם את האופציות, לכו על האדומים ותסמכו עליי, בת של כורם, הייתי בוצרת כילדה) 

בספרד ישנו דירוג לאיכות היינות על פי אזורים, בציר, יקב וכו’. ישנו סימון מיוחד- DO, יין המסומן בסימן זה הוא יין שמקורו בחבל ארץ אחד נחשב ובעל מוניטין.  דירוג פחות בעצם יצביע על אחוזים מסוימים מחבל יין משובח והשאר מאזורים אחרים. היין הזול והנחות יותר הוא היין השולחני.

אופציות קלילות וטובות כשרוצים לגוון הן הסנגריה (יין אדום, לימונדה מוגזת, פירות וסוכר) או המימוזה (קאבה ומיץ תפוזים).

 

אחרי כל השתייה כמה מילים על אוכל! כדאי, בכל זאת כשמטיילים להתענג על מאכלים מקומיים ולחוות את העיר דרך הבטן.

בברצלונה לבדה, יותר מעשרים מסעדות בעלות כוכבי מישלן! עם ריכוז כזה זה רק אומר לנו דבר או שניים על רמת המסעדות, האוכל וחומרי הגלם בה. מכיוון שהעיר כל כך מתויירת  תוכלו למצוא את כל סגנונות האוכל שרק תרצו, מפאייה מקומית או טאפאס בר,דרך סושי ועד אוכל ויאטנמי.

אם הגעתם לעיר לזמן קצוב, זה הזמן לאסוף המלצות בדוקות מחברים אניני טעם ולא לבזבז את זמנכם על כל מסעדות התיירים על שדרת הרמבלס (במפה המצורפת יש ריכוז מסעדות מומלצות שכולן בדוקות אחת אחת)

בינתיים אמליץ לכם על מסעדה אחת לא פחות ממעולה שהיא חוויה בפני עצמה

El Nacional

Passeig de Gràcia, 24 Bis, 08007 Barcelona

https://www.elnacionalbcn.com/

מדובר בחלל גדול מאוד המאופיין בקווי עיצוב תעשייתיים- אקלקטיים. החלל מחולק לארבע מסעדות קונספט, במרכז ישנו טאפאס בר מדליק, מסעדת בשרים, מסעדת דגים ופירות ים, ודלי- מזנון מהיר. בין המסעדות ניתן גם למצוא לאונג’ בר לקוקטיילים, בר יין, בירה וקאווה. אפילו דוכן גלידה אפשר למצוא בכניסה. במילה אחת- חוויה.

האוכל- מעולה, המחירים טיפה יותר יקרים ממסעדות ממוצעות בעיר ועדיין זול ביחס למה שאנחנו מכירים. בשעות הצהריים סביר שיהיה מלא ולכן בזמנים מסויימים כדאי אולי לשקול להזמין מקום מראש.

עוד מילה טובה- לאכול במסעדות עם פעוט בן שנה פלוס יכול להיות מאתגר, זה הגיל הזה שהם מטפסים עליכם ועל השולחן או סתם מאבדים את זה מהר ומתזזים אתכם ברחבי המקום. בביקור הראשון שלנו במסעדה השף המקסים יצא אלינו עם קערה של שוקולדים וקערת נוספת של תותים כדי לשמח את הגור והכל בחיוך ובלי מילים.

חוויית שירות זה פה! בביקור הבא שלנו במקום כבר דאגנו להרדים את הגור לשנ”צ לפני ההגעה כך שאכלנו אוכל חם בלי תורנות הוויי בידור והנקה.

קצת על אתרי החובה בעיר,

הסגראדה פמיליה, יצירת המופת של גאודי היא מין שילוב משונה של אומנות המודרניסטה, ארכיטקטורה גותית וסגנון אר- נובו. עיקר הבנייה אותה השלים גאודי בחייו מתרכזת בחזית המולד, החזית המזרחית (מתוך 3 חזיתות)

למי שמגיע ולא מבין מדוע הכנסייה נראית קצת כמו אתר בנייה עם כל המנופים- בניית הכנסייה עתידה להסתיים רק בשנת 2026, במידה והספרדים פחות בקטע של אחוזי סטייה של 30-40 אחוז כמו ברכבות הקלות כאן אצלנו בארץ. גאודי בחייו השלים רק בערך כ 20% מהבנייה, כשאת שאר הבנייה המשיכו על פי חזונו ושחזורי תוכניותיו.
צמוד למתחם ישנו פארק גדול והיה אחר צהריים מקסים שם עם הילדים שזכו לפרוק אנרגיה לרגלי המונומנט.

שוק לה בוקריה-

שוק טרי, צבעוני, חווייתי ומאוד מאוד תיירותי.
מכיוון שהמלון שלנו היה ממש קרוב לשוק זכינו לחוות אותו בשעות שונות של היום.

אני ממליצה בחום להגיע מוקדם בבוקר. עכשיו בואו,הספרדים לא ממש מתפקדים לפני עשר בבוקר אז כשאני אומרת מוקדם זה לא לזריחה. כייף לפתוח את הבוקר עם כריכים טעימים ופירות מפאתי השוק וכך להתחיל את היום. לעומת זאת לא מומלץ להתקרב בשעות הצהריים, זה קצת כמו להגיע לשוק מחנה יהודה במהלך השבוע לעומת יום שישי בבוקר. 

פארק גואל-

מומלץ לקנות הרבה פרודוקטים איכותיים בשוק לפני ההגעה ולקחת את הזמן בכייף בפיקניק בפארק המקסים.
אוטובוס התיירים עוצר במרחק כעשר דקות הליכה מהפארק, כולל עלייה מעצבנת שעלינו עם העגלות. את החזור כבר עשינו עם מונית.

ים
גיחה לרצועת החוף היא אתנחתא נעימה מאוד, גם אם לא לטבילה אלא רק כדי לנשום קצת אוויר מלוח ולשנות את הנוף.
ואם כבר נוף אז תצפית נהדרת על העיר היא מהמונטז’ואיק.
ובסוף כל יום הדבר שהילדים הכי נהנים ממנו זה סתם לשחק באחד מגני השעשועים הפזורים ברחבי העיר.
יהלי יכול להעביר שעות בלהכיר חברים חדשים בכל פארק אליו הוא מגיע, תתפלאו כמה שהשפה היא לא מחסום.

אני מצרפת לכם פה את מפת העיר ברצלונה שבניתי, מלאה בהמלצות שנבחרו בקפידה, על מנת שתוכלו להרכיב לכם את הביקור המוצלח ביותר על פי העדפותיכם. תוכלו למצוא שם מסעדות מומלצות במיוחד, ברים, מוקדי עניין, חנויות שוות (שהן לא רשת גדולה).

במפה תוכלו למצוא כמובן את כל אתרי החובה של העיר, מוקדי עניין, מבנים היסטוריים ומוזיאונים.

לסיום קצת מוזיקת רחוב, שתמיד תמיד משמחת אותי

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!
צרו קשר